Temadag EMC

Halmstad Elektronik Förening, HEF, bjuder härmed in till en eftermiddag med en allmän inblick i ämnet EMC.

Det blir en kortare utbildning samt en presentation av ett hjälpmedel för att finna eventuella störningar på kretskort. Vi hoppas också på allmän diskussion mellan medlemmarna i föreningen inom ämnet EMC. Målsättningen är att ni som arbetar med elektronik-konstruktion med tillhörande EMC-certifieringar skall få möjlighet att lära känna varandra. Att ett nätverk i ämnet byggs upp inom HEF. Halmstad Elektronikförening har som ambition att erbjuda fyra stycken temadagar varje år.

Nästa temadag kommer att avhandla ämnet Mjukvara.

När: Torsdagen13 februari kl 1300 – 1630
Var: Science Park Halmstad AB
Fika: Japp!
Program:

• 13.00 Drop in och mingel
  • 13.15 Elektronikföreningen öppnar EMC-dagen plus en kort genomgång status HEF samt ECH, Elektronik-Centrum-Halmstad.
  • 13.30 EMC kurs. Henning Bomberg, Würth. Kurs i grundläggande EMC, Common-Mode, Differential-Mode samt filter konstruktion.
  • 14.45 Fika
  • 15.00-1600 Genomgång av ett EMC Hjälpmedel. Jan Eriksson Detectus. Visning EMC scanner.
  • Därefter tid för allmän diskussion inom detta ämne.
  • 16.30 Avrundning

Anmälan: Senast 6 februari till: Thomas Bjarnelöf,  eller Per Fager,
Eventuella frågor till samma adresser.